- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1-2 βανίλιες (για γλυκές κρέπες)
- Υλικά για να τις σερβίρετε π.χ. Merenda, μπισκότα, μπανάνα, κ.τ.λ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της βανίλιας. Δηλαδή το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι, το βούτυρο και τη βανίλια(αν κάνετε μόνο γλυκές κρέπες).
- Σκεπάζεται το μείγμα και το αφήνετε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Σε ένα τηγάνι για κρέπες ή απλά αντικολλητικό ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας τόσο μείγμα ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια. Όχι όμως να είναι πολύ “χοντρό” το φύλλο μας.
- Το αφήνουμε να ψηθεί από κάτω και το γυρίζουμε. Αφήνουμε και από την άλλη και είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε με ότι επιθυμούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου