Happy in Cook

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Banana bread

ΥΛΙΚΑ

220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κυβάκια

150 γρ. μαύρη ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά, large

10 γρ. baking powder

2 γρ. αλάτι

3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30x12εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια εκχύλισμα, τα αυγά ένα- ένα κάθε φορά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιήθουν.
  3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά
  4. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Τις πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πάρα πολύ καλά και τις ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου με τα αυγά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα των στερεών ανακατεύοντας πολύ καλά με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας και την τοποθετούμε στο φούρνο ψήνοντας την για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
tip: Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο πιο αρωματικό αποτέλεσμα θα έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου