Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Όπως τότε…

Ευχάριστες αναμνήσεις ξύπνησαν στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, όπου η Εθνική του 2004 νίκησε με 6-1 την αντίστοιχη της Κύπρου υπό το βλέμμα του Ότο Ρεχάγκελ.

Όπως τότε…
Άλλοι γκριζομάλληδες ή με... καραφλίτσα. Άλλοι με περιττά κιλά. Κάποιοι, όπως τους είχαμε συνηθίσει. Όλοι τους, όμως, πρόσωπα που για πάντα θα φέρνουν ένα χαμόγελο νοσταλγίας στα πρόσωπα των Ελλήνων από το έπος του 2004…

inner

Η Εθνική ομάδα που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης «σοκάροντας» όλη την οικουμένη έκανε το reunion της επί κυπριακού εδάφους. Στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας αντιμετώπισε το κυπριακό συγκρότημα της αντίστοιχης χρονικής περιόδου με το ευρύ 6-1. Έτσι, για να μη λένε πως πάντα νικούσε με… μισό μηδέν.

inner

Ο αγώνας έγινε με πρωτοβουλία του αρχηγού της Εθνικής και Ευρωβουλευτή σήμερα Θοδωρή Ζαγοράκη και της Κύπριας Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους.

Η Εθνική Ελλάδος του 2004 είχε στις τάξεις της τους: Νικοπολίδη, Mπασινά, Γκούμα, Δέλλα, Νταμπίζα, Σεϊταρίδη, Καραγκούνη, Καψή, Νικολαΐδη, Γιαννακόπουλο, Φύσσα, Χαλκιά, Βενετίδη, Χαριστέα, Ζαγοράκη, Λάκη, Κατεργιαννάκη, Καφέ, Γεωργιάδη και Βρύζα. Στην άκρη του πάγκου ήταν, όπως τότε, ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης.

inner

Η Κύπρος αποτελείτο από τους Μορφή, Παναγιώτου, Λάμπρου, Ελευθερίου, Καϊάφα, Σατσιά, Θεοδότου, Μάριος Ηλία, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Οκκά, Γιασεμάκη, Μάριο Νεοφύτου, Οκκαρίδη, Χρύση Μιχαήλ, Δασκαλάκη, Νικόλα Γεωργίου, Μάριο Χριστοδούλου, Εγκωμίτη, Λουκά Λουκά, Κονναφή, Αριστοκλέους και Σταύρο Γεωργίου.

inner

Το σκορ δεν θα μπορούσε να… μην ανοίξει άλλος από εκείνον που πέτυχε το γκολ της νίκης στη Λισαβόνα. Ο Άγγελος Χαριστέας στο 6’ με πλασέ, αλλά επτά λεπτά μετά ήρθε η απάντηση από τον άλλοτε παίκτη των «αιωνίων» και του Ηρακλή, Μιχάλη Κωνσταντίνου. Οι πολλές αλλαγές στο δεύτερο μέρος έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά της ελληνικής ομάδας. Ο Καραγκούνης στο 38’, ο Γιαννακόπουλος στο 40’ και το 55’, ο Λάκης στο 57’ και ο Καφές στο 61’ πέτυχαν τα έξι γκολ των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004.

Οι ενδεκάδες:
Κύπρος: Παναγιώτου, Θεοδότου, Λουκά, Οκκαρίδης, Γεωργίου, Σατσιάς, Καϊάφας, Εγκωμίτης, Οκκάς, Κωνσταντίνου, Χριστοδούλου.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Καψής, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Καραγκούνης, Βρύζας.

*Μετά τον αγώνα ακολούθησε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. 

 ΠΗΓΗ:http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου