Happy in Cook

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

108 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κάτω από το «Cape Maria»

cape_maria_


Ένα πακέτο με 108 κιλά κοκαΐνης εκτιμώμενης αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 36,83 εκατ. ευρώ) βρέθηκε κρυμμένο στο κύτος, κάτω από την ίσαλο γραμμή, του Cape Maria. Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου τύπου capesize ήταν αγκυροβολημένο στον κόλπο του Hunterston, τρία μίλια από το Largs (Ayrshire) της Σκωτίας.
Η αστυνομία συνέλαβε τρεις Ολλανδούς άνδρες, που διέμεναν στο Seamill Hydro Hotel, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης καταδυτικό εξοπλισμό, ένα υποβρύχιο σκούτερ και ένα φουσκωτό σκάφος.
Το Cape Μαρία είναι ένα χωρητικότητας 170.012 τόνων πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου που είναι νηολογημένο στις Νήσους Μάρσαλ. Το κατασκευασμένο το 2005 πλοίο με μήκος 289 μέτρα, περιμένοντας για μία θέση στο λιμάνι του Hunterston, είχε φτάσει από το Puerto Nuevo της Κολομβίας μεταφέροντας νόμιμο φορτίο άνθρακα.
Η αστυνομία δεν άσκησε κανενός είδος δίωξη στο πλήρωμα, που θεωρείται ότι δεν συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο παράνομο εμπόριο. Αντίθετα, το πλοίο ερευνήθηκε από την αστυνομία με τη βοήθεια του πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος.
Σύμφωνα με τις αρχές, οι Ολλανδοί είχαν προγραμματίσει να φτάσουν στο Cape Μαρία χρησιμοποιώντας το ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος και στη συνέχεια να βουτήξουν κάτω από το σκάφος, όλα αυτά τις βραδινές ώρες καλυπτόμενοι από το σκοτάδι.
Τα ναρκωτικά απομακρύνθηκαν από το πλοίο και κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις ολλανδοί άνδρες βρίσκονται υπό κράτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου