Happy in Cook

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Απίστευτα έργα τέχνης πάνω σε… κόκκους άμμου! (pics+video)

Απίστευτα έργα τέχνης πάνω σε… κόκκους άμμου! (pics+video)


Ο καλλιτέχνης Vik Muniz είναι γνωστός για τα ογκώδη γλυπτά που κατασκευάζει αλλά και για τα έργα τέχνης σε μεγάλη κλίμακα. Μετά από αρκετά χρόνια δημιουργίας με τεράστια αντικείμενα είπε να ασχοληθεί με κάτι μικρότερο... 
Έτσι αποφάσισε να επιχειρήσει να δημιουργήσει κάστρα πάνω σε έναν κόκκο άμμου! Σε συνεργασία με τον ερευνητή Marcelo Coelho από το ΜΙΤ, ο Muniz ξεκίνησε μία κάθε άλλο παρά απλή διαδικασία χρησιμοποιώντας ακριβή όργανα και κάμερες,μεγεθυντικούς φακούς και υπομονή προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο του. 
«Τα σχέδια έγιναν σε χαρτί και στη συνέχεια με ειδικά μηχανήματα αποτυπώθηκαν πάνω στον κόκκο της άμμου. Χρειάστηκε περίπου μία 4ετία μέχρι να ολοκληρωθεί κάθε κάστρο και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε σε μεγέθυνση», λέει ο καλλιτέχνης που εκθέτει τα έργα του σε διάφορες γκαλερί του κόσμου εντυπωσιάζοντας τους θεατές.Απίστευτα έργα τέχνης πάνω σε… κόκκους άμμου! (pics+video)Απίστευτα έργα τέχνης πάνω σε… κόκκους άμμου! (pics+video)Απίστευτα έργα τέχνης πάνω σε… κόκκους άμμου! (pics+video)

Etching Sand Castles On A Single Grain Of Sand


ΠΗΓΗ: http://www.patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου