Happy in Cook

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

10η στον κόσμο, 6η στην Ευρώπη η Ελλάδα!


Εντυπωσιακή άνοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, σύμφωνα με την τελευταία δημοσίευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε άλμα τριών θέσεων και πλέον βρίσκεται στη 10η θέση του κόσμου και στην 6η της Ευρώπης!

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ηττήθηκε στο τελευταίο της φιλικό από την Νότια Κορέα στο "Γ. Καραϊσκάκης", ωστόσο τα αποτελέσματα των ομάδων που βρίσκονταν μπροστά της  στην κατάταξη, αλλά και το γεγονός ότι βγήκαν εκτός μέτρησης καλοί μήνες των αντιπάλων της, έφεραν την Εθνική στο Top-10 του κόσμου.
Μάλιστα η ιστοσελίδα της FIFA είναι πρώτο θέμα η εντυπωσιακή άνοδος της Εθνικής:

Η παγκόσμια κατάταξη:

1. Ισπανία, 2. Γερμανία, 3. Πορτογαλία, 4. Κολομβία, 5. Ουρουγουάη, 6. Αργεντινή, 7. Βραζιλία, 8. Ελβετία, 9. Ιταλία, 10. Ελλάδα, 11. Αγγλία, 12. Βέλγιο, 13. ΗΠΑ, 14. Χιλή, 15. Ολλανδία.

Τα συμπεράσματα της νέας κατάταξης

Από τη νέα κατάταξη που δημοσίευσε η FIFA προκύπτουν αρκετά αξιόλογα συμπεράσματα σχετικά με τα σκαμπανεβάσματα των ομάδων. Ορίστε μερικά από αυτά:
Πρωτοπόρος: Ισπανία (παρέμεινε πρώτη)
Μπήκε στο Top-10: Ελλάδα (άνοδος τριών θέσεων)
Βγήκε από το Top-10: Βέλγιο (πτώση δύο θέσεων)
Μεγαλύτερη άνοδος: Σκωτία (άνοδος 15 θέσεων)
Μεγαλύτερη πτώση: Λιβερία (πτώση 22 θέσεων)
Συγκεκριμένα, η Ισπανία παραμένει όπως και πριν πρώτη, η Ελλάδα από τη 13η θέση βρέθηκε στη 10η, το Βέλγιο έπεσε στη 12η θέση από τη 10η που βρισκόταν, η Σκωτία ανέβηκε στην 22η θεση, ενώ η Λιβερία έπεσε στην 119η θέση.

Βλέπουν τη σκόνη της Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία

Πέρα από την άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη, καταγράφεται άνοδος τριών θέσεων και στην κατάταξη της Ευρώπης. Συγκεκριμένα η Ελλάδα είναι πλέον στην 6η θέση τη σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω της ομάδες όπως η Αγγλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Κροατία.

Οι πρώτες της Ευρώπης:

1. Ισπανία, 2. Γερμανία, 3. Πορτογαλία, 4. Ελβετία, 5. Ιταλία, 6. Ελλάδα, 7. Αγγλία, 8. Βέλγιο, 9. Ολλανδία, 10. Γαλλία, 11. Ουκρανία, 12. Ρωσία, 13. Κροατία, 14. Σκωτία, 15. Δανία.

Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στο Μουντιάλ:

Η Κολομβία την οποία αντιμετωπίσει στον εναρκτήριο αγώνα της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Ελλάδα, ανέβηκε μια θέση και πλέον φιγουράρει στην 4η θέση της κατάταξης. Η Ακτή Ελεφαντοστού κέρδισε 3 θέσεις και πλέον βρίσκεται στην 21η, ενώ η Ιαπωνία κέρδισε μια θέση και πλέον βρίσκεται στην 47η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

ΠΗΓΗ : http://www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου