Happy in Cook

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Νέο σοκαριστικό σενάριο - Το Boeing προσγειώθηκε μετά από αεροπειρατεία


Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας και μάλιστα για γερά νεύρα θυμίζει η εξαφάνιση του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών. Η τελευταία θεωρία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες φαντάζει απίθανη, όμως τελικά... τίποτα δεν αποκλείεται, δεδομένου ότι τα νέα στοιχεία επαναφέρουν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Όπως αναφέρει το CNN, το Boeing, ενδέχεται να προσγειώθηκε σε ένα από τα νησάκια του συμπλέγματος Άνταμαν. Αυτό το σενάριο βασίζεται σε μια ανάλυση των δεδομένων που καταγράφηκαν από τα στρατιωτικά ραντάρ και δείχνουν ότι το αεροσκάφος δεν πετούσε απλώς «στα τυφλά» βορειοδυτικά της Μαλαισίας.

Όπως είπαν στο Reuters πηγές ενήμερες για τις έρευνες, τα στοιχεία δείχνουν ότι σκοπίμως κατά μήκος των ακτών της Μαλαϊκής Χερσονήσου προς τα νησιά Ανταμάν. Συγκεκριμένα, οι πηγές αυτές ανέφεραν ότι τα ραντάρ έδειξαν πως ένα άγνωστο αεροσκάφος, που οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν το αγνοούμενο Boeing, ακολουθούσε μία πορεία μεταξύ ενδεικτικών σημείων διαδρομής όταν εντοπίστηκε για τελευταία φορά το στίγμα του από το στρατιωτικό ραντάρ στα ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας.

Σημειώνεται ότι ως ενδεικτικά σημεία διαδρομής ορίζονται οι γεωγραφικές θέσεις, που συντάσσονται υπολογίζοντας το γεωγραφικό μήκος και το γεωγραφικό πλάτος, και βοηθούν τους πιλότους να οδηγούν το αεροσκάφος κατά μήκος δεδομένων αεροδιαδρόμων. Αυτό δείχνει ότι ο χειριστής του τη δεδομένη στιγμή ήταν κάποιος που διέθετε την απαραίτητη εκπαίδευση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές αυτές, στο τελευταίο στίγμα του που κατέγραψε το στρατιωτικό ραντάρ, το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς τα Νησιά Ανταμάν της Ινδίας, που βρίσκεται μεταξύ της Θάλασσας του Ανταμάν και του Κόλπου της Βεγγάλη.

Σε μία πιο λεπτομερή περιγραφή σχετικά με τον εντοπισμό του Μπόινγκ από το στρατιωτικό ραντάρ που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι δύο πρώτες πηγές είπαν ότι το τελευταίο επιβεβαιωμένο στίγμα της πτήσης MH370 ήταν στα 35.000 πόδια, περίπου 144 χιλιόμετρα στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Μαλαισίας με κατεύθυνση προς το Βιετνάμ και κοντά στο σημείο διέλευσης "Ιγκάρι". Η ώρα ήταν 1:21 π.μ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το στρατιωτικό ραντάρ, το αεροπλάνο στη συνέχεια έκανε απότομα στροφή προς τα δυτικά και κατευθύνθηκε σε ένα σημείο που ονομάζεται "Βάμπι", βορειοανατολικά της επαρχίας Ατσέχ της Ινδονησίας, και χρησιμοποιείται από αεροσκάφη με προορισμό τη Μέση Ανατολή.

Από εκεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατευθύνθηκε νότια του νησιού Πουκέτ της Ταϊλάνδης και εντοπίστηκε για τελευταία φορά να κατευθύνεται βορειοδυτικά ακολουθώντας μία πορεία πάνω από τα Νησιά Ανταμάν που χρησιμοποιείται από πτήσεις με προορισμό την Ευρώπη. Η ώρα ήταν 2:15 π.μ. — η ίδια ώρα που έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία την Τετάρτη.

Κάποιος άλλος πιλόταρε

Την ίδια στιγμή, μια τρίτη πηγή ένας ανώτατος αξιωματικός της μαλαισιανής αστυνομίας, δήλωσε ότι οι αρχές επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στη θεωρία της δολιοφθοράς. Δηλαδή κάποιος γνώριζε να χειρίζεται το αεροσκάφος και σκοπίμως παρέκλινε κατά εκατοντάδες μίλια από τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσει από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Οι πληροφορίες και των τριών πηγών αποτελούν την πρώτη σαφή ένδειξη ότι η πιθανότητα δολιοφθοράς βρίσκεται στο επίκεντρο των επίσημων ερευνών σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους. Ύστερα από τα νέα αυτά στοιχεία, είπαν οι πηγές, οι διεθνείς έρευνες επεκτάθηκαν τόσο στη Θάλασσα του Ανταμάν όσο και στον Ινδικό Ωκεανό.

Θεωρείται πιθανή η αεροπειρατεία

"Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι εξετάζουμε (το σενάριο) δολιοφθοράς και ότι η αεροπειρατεία εξακολουθεί να θεωρείται πιθανή", είπε ο ανώτατος αξιωματικός της μαλαισιανής αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το CNN, ειδικοί της αεροναυπηγικής υποστηρίζουν ότι είναι δυνατό, αν και ακραίο, να έγινε αεροπειρατεία στο αεροσκάφος και στη συνέχεια να το προσγείωσαν χωρίς να στείλουν στίγμα.

Επίσης, ο Τζέιμς Κάλστρομ, πρώην υποδιευθυντής του FBI, τονίζει στο CNN ότι πιθανό να προσγειώθηκε το αεροπλάνο σημειώνοντας ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες ώστε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Υπήρχε παπούτσι-βόμβα στο Boeing;

Το σενάριο της αεροπειρατείας τροφοδοτεί εκ νέου και η κατάθεση ενός μουσουλμάνου Βρετανού, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το 2005 για απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους με παπούτσια βόμβες. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, ο μουσουλμάνος, είχε παραδώσει ένα ζευγάρι παπουτσιών-βόμβα σε Μαλαισιανό μέλος της Αλ Κάιντα.

Σεισμός στον βυθό μετά την εξαφάνιση

Κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα πως κινέζοι επιστήμονες εντόπισαν ένα «γεγονός στο θαλάσσιο βυθό», που μπορεί να συνδέεται με την πρόσκρουση του αγνοούμενου αεροπλάνου. Το γεγονός καταγράφηκε στις 2:55 π. μ. του Σαββάτου στα ύδατα ανάμεσα στη Μαλαισία και το Βιετνάμ, όπως δήλωσαν σεισμολόγοι και φυσικοί του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας. Αυτό σημαίνει πως η καταγραφή έγινε μιάμιση ώρα μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου από το ραντάρ.

Στον Ινδικό ωκεανό οι έρευνες για το Boeing

Στον Ινδικό ωκεανό μεταφέρονται οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροπλάνο της εταιρείας Malaysia Airlines σύμφωνα με πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο που υποστηρίζουν ότι το αεροπλάνο συνέχισε να πετάει για πολλές ώρες μετά την εξαφάνισή του από τις οθόνες των ραντάρ.

«Απ' ό ,τι καταλαβαίνω, βάσει νέων πληροφοριών, όχι απαραιτήτως αδιαμφισβήτητων, αλλά νέων, η ζώνη των ερευνών διευρύνθηκε στον Ινδικό Ωκεανό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, υποστήριξε ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το Boeing να βρίσκεται στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού.

Ανώτατος αξιωματούχος της μαλαισιανής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η Κουάλα Λουμπούρ συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για να διακριβωθεί αν υπάρχουν πληροφορίες από δορυφόρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Boeing. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ένα πλοίο και ένα αεροπλάνο στη ζώνη αυτή, όπως αποκάλυψε στέλεχος του Πενταγώνου.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ινδίας ανακοίνωσε την αποστολή τριών πλοίων και τριών αεροσκαφών που θα υποστηρίξουν τις έρευνες στη θάλασσα του Ανταμάν στον Ινδικό ωκεανό.

ΠΗΓΗ: http://www.kouzoulo.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου