Happy in Cook

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 70-58


Αν και πάλεψε, ο Ολυμπιακός, χωρίς τους Σπανούλη και Πρίντεζη, ηττήθηκε από την αήττητη Μπαρτσελόνα με 70-58 στη Βαρκελώνη και έχασε σημαντικό έδαφος στην υπόθεση-πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Σχολίασε ο Τάσος Μαγουλάς.


Η εξέλιξη

Η κύρια επίδιωξη του Ολυμπιακού ήταν ο έλεγχος του ρυθμού και του σκορ αφού χωρίς τους Σπανούλη και Πρίντεζη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν θα μπορούσε να πάρει μεγάλα ρίσκα. Αυτό οι Πειραιώτες το πέτυχαν μέσω της άμυνάς τους, ωστόσο στην επίθεση τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο καλά. Χωρίς σταθερό σημείο αναφοράς από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να κυνηγά, παρά την καλή του άμυνα, ενώ ακόμα όταν πέρασε μπροστά (18-19) δεν μπόρεσε να υποστηρίξει το προβάδισμά του (30-21). Προς το τέλος του ημιχρόνου πάντως βρέθηκαν λύσεις μέσα από το ζωγραφιστό με πρωταγωνιστή τον αποτελεσματικό Ντάνστον (33-27).
Οταν ο Αμερικανός σέντερ τραυματίστηκε στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός έχασε και πάλι έδαφος. Με τα σουτ του Λοτσέσκι ο πρωταθλητής Ευρώπης είχε μπει μπροστά στο σκορ (35-37) αλλά με την έξοδο του Ντάνστον η Μπαρτσελόνα βρήκε και πάλι τον τρόπο να ξεφύγει με πρωταγωνιστές τους Λόρμπεκ, Ολεσον και Τόμιτς (51-42 και 55-44 στο φινάλε της περιόδου). Με το μειονέκτημα αυτό τα πράγματα ήταν δύσκολα για τον Ολυμπιακό στο τέταρτο δεκάλεπτο κατά το οποίο έλειψε η ευστοχία στο περιφερειακό σουτ. Η Μπαρτσελόνα, αντιθέτως, σκόραρε σταθερά και στο 35' ανέβασε τη διαφορά στο 62-49 ενώ λίγο αργότερα έγινε το 65-49 από τα χέρια του Ολεσον. Κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Αθόρυβος αλλά...φονιάς ο Μπραντ Ολεσον. Σε 21 λεπτά συμμετοχής είχε 15 πόντους με 4/6 τρίποντα και 2 κλεψίματα.
2.Πλήρης εμφάνιση από τον Αντε Τόμιτς με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ.
3. Ο Εραζεμ Λόρμπεκ έκανε μεγάλη ζημιά, κυρίως με τα μακρινά του σουτ. Είχε 13 πόντους.
4. Φοβερός μαχητής ο Μπράιαντ Ντάνστον  που παρά τον τραυματισμό του είχε 18 πόντους και 6 ριμπάουντ.
5. Παραγωγικός ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΠΗΓΗ: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου