Happy in Cook

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Εφές - Παναθηναϊκός 60-65 Καλός ''Πολίτης''




Στο ντεμπούτο του Φραγκίσκου Αλβέρτη ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, έστειλε το ματς στην παράταση και νίκησε 65-60 την Εφές στο "Αμπντί Ιπεκτσί", παραμένοντας σε τροχιά πρόκρισης από το Top16. Μεγάλο το τρίποντο του Ματσιούλις που έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, καθοριστικός στο φινάλε ο Φώτσης.

Η εξέλιξη

Ήταν εμφανής η διάθεση του Παναθηναϊκού ν' αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, να μην "τρώει" το 24άρι. Τέτοιες δραστικές τροποποιήσεις όμως αφενός απαιτούν χρόνο αφετέρου φέρνουν λάθη. Όπως αυτά που έκαναν οι "πράσινοι" μετά το 9-3 με το οποίο προηγήθηκαν στο 4'. Η Εφές απάντησε και το παιχνίδι έκλεισε πολύ. Μέχρι το 11' ο Αλβέρτης είχε χρησιμοποιήσει δέκα παίκτες, αλλά ούτε ο Μαυροκεφαλίδης ούτε ο Μπατίστ βοήθησαν όσο ο Λάσμε ήταν στον πάγκο και μετά το 17-12 του "τριφυλλιού" η Εφές προσπέρασε μέχρι και 24-19.
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε (28-26 στο 20'), μόνο που τα προβλήματα στην επίθεση δεν λύθηκαν ως δια μαγείας και το 37-31 στα μέσα της τρίτης περιόδου, με τον Βασιλειάδη να κάνει ζημιά στο τρανζίσιον, έφερε σε δύσκολη θέση τους "πράσινους". Ο Λάσμε δούλευε για... δύο στο παρκέ, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Ελλάδας να καλύψουν γρήγορα την απόσταση (39-38), προτού με 6-0 προσπεράσουν 44-42 στο 30'.
Οι καταστάσεις ήταν οριακές και όταν ο Πλάνινιτς κουβάλησε την Εφές μέχρι το 50-47, ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από τις δικές του ηγετικές φυσιογνωμίες. Ο Ούκιτς όμως είχε 1/2 βολές και ο Διαμαντίδης έχασε δύο ελεύθερα τρίποντα από την κορυφή, ως εκ τούτου χρειάστηκε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο δια χειρός Ματσιούλις από τη γωνία για το 54-54 και την παράταση.
Με ψυχολογικό πλεονέκτημα οι "πράσινοι" στρίμωξαν την Εφές και με τον Φώτση να αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του έφυγαν νικητές από την Πόλη. Πέτυχε πέντε καθοριστικούς πόντους ο διεθνής φόργουορντ για 63-60 του "τριφυλλιού" και έσωσε σίγουρο καλάθι στην άμυνα, προτού ο Πλάνινιτς χρεωθεί τεχνική ποινή και... καταδικάσει την Εφές δίνοντας παράλληλα στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να καπαρώσει το μεγάλο διπλό.

ΠΗΓΗ : contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου